ua en ru

РФ і Китай виступили проти зовнішнього втручання у справи України

Президент Росії Володимир Путін і голова КНР Сі Цзіньпін виступили проти будь-якого втручання ззовні у внутрішні справи України.

Президент Росії Володимир Путін (на фото ліворуч) і голова КНР Сі Цзіньпін (праворуч) виступили проти будь-якого втручання ззовні у внутрішні справи України. Про це повідомив сьогодні за підсумками переговорів двох лідерів прес-секретар Президента РФ Дмитро Пєсков.

"З обох сторін була підкреслена неприпустимість будь-якого втручання ззовні в те, що відбувається (в Україні), і прозвучало дуже жорстке засудження такого втручання", - повідомив Пєсков, не уточнюючи, хто саме вже втрутився в українські справи.

РФ і Китай виступили проти зовнішнього втручання у справи України

(Фото: прес-служба Президента РФ)

Коментуючи переговори, що відбулися в Сочі, прес-секретар Президента назвав їх вельми плідними. За його словами, крім двосторонніх відносин (енергодіалог, інвестиційне співробітництво, військово-технічне співробітництво), було детально обговорено міжнародну тематику.

"Зокрема, це ситуація на Корейському півострові, а крім того, особливий акцент був зроблений на сирійських справах", - пояснив він.

При цьому обидва лідери висловили прихильність тісної координації зусиль Росії та Китаю щодо міжнародних і регіональних справ, в тому числі щодо Сирії. "Ця взаємодія буде тісно продовжуватися", - додав Пєсков.

Зазначимо, російські дипломати вельми скептично ставляться до останніх ініціатив європейського політикуму стосовно України. Як заявили сьогодні в МЗС РФ, резолюції Ради Європи, зокрема щодо ситуації в Україні, не вирішують проблем, а тільки посилюють їх.

Нагадаємо, в четвер, 6 лютого, Європарламент прийняв резолюцію щодо України, у якій, зокрема, закликав ЄС розпочати підготовку санкцій проти українських учасників, причетних до насильства по відношенню до активістів Євромайдану. Також у резолюції ЄП закликав негайно звільнити і реабілітувати засуджену екс-прем'єрку України Юлію Тимошенко.

Крім того, ЄП підтримав створення слідчого комітету щодо порушень прав демонстрантів в Україні.

Також Європарламент закликав ЄС, США і МВФ запропонувати конкретну фіндопомогу Україні.

Пізніше в четвер на резолюцію ЄП відреагувало МЗС України. У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що низка оцінок у резолюції ставить під сумнів спецмісію Європарламенту до України.