ua en ru

Європарламент закликав ЄС, США і МВФ запропонувати конкретну фіндопомогу Україні

Європарламент закликав ЄС, США і МВФ запропонувати конкретну фіндопомогу Україні/

Європейський парламент закликав Європейський Союз (ЄС), Сполучені Штати Америки (США) і Міжнародний валютний фонд (МВФ) запропонувати конкретну фінансову допомогу Україні. Про це йдеться в проголосованій сьогодні резолюції Європарламенту щодо ситуації в Україні, оприлюдненій на сайті Європарламенту.

"Закликаємо ЄС, США, МВФ, Світовий Банк, ЄБРР та ЄІБ продовжувати готувати довгострокові пакет конкретної фінансової підтримки, щоб допомогти Україні боротися з погіршенням фінансової і соціальної ситуації, і надавати економічну підтримку, необхідну для проведення глибокого і всебічного реформування української економіки урядом", - йдеться в резолюції.

Раніше Європейський парламент закликав ЄС розпочати підготовку санкції проти українських чиновників, відповідальних за насильство щодо учасників Євромайдану. Відповідна резолюція щодо ситуації в Україні була проголосована в Європарламенті, повідомив у своєму Twitter евродепатат Яцек Саріуш-Вольський.

"Резолюція по Україні тільки що була проголосована. Переважна більшість " за", - написав євродепутат.

У той же час, як пояснили в прес-службі ВО "Батьківщина", резолюція була підтримана всіма політичними групами Європарламенту.
Зокрема, євродепутати "закликали інститути ЄС і держави-члени ЄС прийняти невідкладні заходи, включаючи збільшення дипломатичного тиску і підготовку спеціальних цільових заходів і санкцій, пов'язаних із забороною в'їзду і заморожуванням активів і власності всіх українських чиновників, депутатів і їх бізнес-спонсорів (олігархів), відповідальних за напад і загибель протестувальників, а також збільшити зусилля щодо зупинення відмивання грошей та ухилення від сплати податків українськими компаніями і бізнесменами у європейських банках".

Крім того, Європейський парламент закликав негайно звільнити і реабілітувати екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко. Також в ЄП підтримали створення незалежного слідчого комітету під егідою Ради Європи для розслідування всіх порушень прав людини, які мали місце з початку демонстрацій в Україні в листопаді 2013 р. Відповідна резолюції щодо ситуації в Україні була проголосована в Європарламенті, передає прес-служба ВО "Батьківщина".