ua en ru

РФ повинна розглядати євроінтеграцію України як можливість спільного економічного зростання, - ПР

Євроінтеграційний напрямок України Російська Федерація не повинна розглядати, як причину для загострення відносин між нашими країнами, адже підстав для цього немає. Про це заявив в ефірі радіо "Ера-FМ" народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Владислав Лук'янов.

Пояснюючи можливості безперешкодної співпраці з Росією і країнами Митного союзу після підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, парламентарій звернув увагу на те, що на сьогоднішній день всі країни європейського співтовариства, а також Російська Федерація та Україна, є членами Всесвітньої торгової організації. Але не всі країни МС є членами СОТ, що не заважає їм співпрацювати з РФ.

"Росія може по-різному ставитися до євроінтеграційних прагнень України. Але на місці її керівників, до яких ставлюся з глибокою повагою, я б розглядав кроки України в бік європейської інтеграції не як загрозу, а як додаткову можливість прискорення економічного розвитку на суміжних територіях. Ми - сусіди по кордону, і потрібно розглядати європейські устремління України, як можливості для Росії прискорити свої темпи зростання", - підкреслив Лук'янов.

Він також зазначив: "не Можна, щоб політична позиція заважала спільного взаємовигідного співробітництва і кооперації".