ua en ru

РФ і Білорусь мають намір розвивати військово-технічне співробітництво

РФ і Білорусь мають намір розвивати військово-технічне співробітництво Фото: Володимир Путін і Олександр Лукашенко

Для отримання права працювати в РФ білоруси не будуть здавати іспит з російської мови

Російська Федерація і Білорусь мають намір розвивати військове і військово-технічне співробітництво. Про це заявив президент РФ Володимир Путін за підсумками переговорів з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, передає РБК.

Як наголошується, переговори Путіна і Лукашенка пройшли сьогодні в Кремлі і, за словами Путіна, вони пройшли в конструктивному і діловому ключі.

"Не залишилося жодного питання, щодо якого ми б не домовилися, хоча ми готувалися довго до цієї зустрічі", - заявив, у свою чергу, Лукашенко.

Крім того, за словами Лукашенка, ще два питання все ж доведеться пропрацювати урядам протягом тижня.

Як повідомляється, 21 грудня 2015 року Путін і Лукашенко проведуть ще одну зустріч в Кремлі - на самітах ОДКБ і Євразійського економічного союзу.

"Ні Путін, ні Лукашенко не розповіли у ході виступу перед журналістами про те, як було вирішено питання про розміщення в Білорусі російської авіабази, ні про те, чи отримає Мінськ черговий кредитний транш від Москви. Путін зазначив тільки намір країн розвивати військове і військово-технічне співробітництво", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, лідери двох країн розповіли про одну з домовленостей: громадяни Білорусі для отримання права працювати в Росії не будуть здавати іспит з російської мови. Лукашенко також просив Росію при реалізації нею політики імпортозаміщення не вважати білоруські товари іноземними.

Нагадаємо, сьогодні в Москві з робочим візитом перебуває Держсекретар США Джон Керрі, який планує обговорити виконання Мінських домовленостей з Путіним.