ua en ru

Результати розслідування щодо керівництва "Укрзалізниці" потрібно показати прем'єру, - Продан

Необхідно ініціювати перевірку за фактами, викладеними у розслідуванні ЗМІ щодо нового в. о. голови "Укрзалізниці". Про це заявила народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань митної та податкової політики Оксана Продан.

"Якщо зазначені факти підтвердяться, контролюючі органи зобов'язані ініціювати кримінальне провадження, надати інформацію прем'єр-міністру, довести справу до суду і забезпечити разом з прокуратурою належне представництво держави в суді. Більшість корупційних справ не доведені до вироків, бо досі ми маємо сьогодні стару систему і держуправління, і держрегулювання", - констатувала нардеп.

Парламентарій також зазначила, що перед тим, як робити остаточні висновки, потрібно переконатися в достовірності викладеної інформації.

Нагадаємо, призначений три тижні тому новий в. о. генерального директора "Укрзалізниці" Олександр Завгородній заявив, що компанія, оформлена на його родичів, ніколи не працювала з залізницею. Між тим, журналісти з'ясували, що оформлені на родичів чиновника компанії проводили будівельні роботи для залізниці за завищеними цінами, а також держпідприємства заборгували за перевезення. Так фірма "А. С. Інжиніринг Груп" не розрахувалася із залізницею за транспортні послуги, а "Сферастрой Інвест", як випливає з перевірки КРУ, необґрунтовано збільшила вартість робіт. Обидві компанії мали відносини з Придніпровською дорогою, де Завгородній обіймав керівні посади.