ua en ru

Унаслідок обстрілу знову зупинено Донецьку фільтрувальну станцію

Унаслідок обстрілу знову зупинено Донецьку фільтрувальну станцію Фото: ДФС знову знеструмлено

При спробі запустити ДФС було виявлено порив лінії електропередач

Унаслідок чергового обстрілу з мінометів калібру 120 мм Донецької фільтрувальної станції її роботу було припинено через знеструмлення. Про це повідомив віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко у своєму Twitter.

За його словами, при спробі запустити ДФС виявлено порив лінії електропередач.

"Сьогодні близько 9:00 при спробі запустити Донецьку фільтрувальну станцію виявлено порив лінії електропередач на непідконтрольній території", - написав Зубко у мікроблозі.

Він також додав, що зараз проводяться узгодження сторін щодо проведення ремонтних робіт задля відновлення роботи станції.

"Водопостачання (Авдіївки) здійснюється за графіком із резерву (запас води в резервуарі 3 тисячі кубометрів)", - доповів віце-прем'єр.

Раніше в прес-центрі штабу АТО повідомляли, що ввечері 3 червня російсько-терористичні бандформування вкотре обстріляли з мінометів калібру 120 мм Донецьку фільтрувальну станцію, обставини та наслідки цього обстрілу з'ясовуються.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у зв'язку з бойовими діями й окупацією окремих районів екологічна ситуація на Донбасі залишається вкрай небезпечною.