ua en ru

Результат виборів президента США не позначиться на зовнішній політиці країни, - Чалий

Результат виборів президента США не позначиться на зовнішній політиці країни, - Чалий Фото: на думку посла, заяви Трампа працюють на залучення електорату

Це стосується і взаємовідносин Сполучених Штатів з Україною

Різких змін у зовнішній політиці США, незалежно від того, хто на них переможе, очікувати не слід. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів посол України в США Валерій Чалий.

"Це не тільки моя думка, але і тих, з ким я спілкуюся - не варто все-таки сприймати подібні заяви кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа, - ред.) як щось остаточне. Потрібно розуміти, що все одно різких змін у зовнішній політиці США, незалежно від того, хто прийде в Білий дім, не відбудеться. В тому числі, і по відношенню до України", - запевнив Він.


Він підкреслив, що з точки зору прийняття рішень у сфері зовнішньої політики та безпеки американська система збалансована.

"Зовнішня політика США, можливо, більше залежить від рішень виконавчої влади, ніж внутрішня, але все одно вона серйозно контролюється Конгресом і суспільством", - зазначив посол.

На його думку, слова Трампа про Крим слід розглядати як елемент досягнення короткострокової мети - перемогти на виборах.

Нагадаємо, раніше Трамп заявив, що США повинні враховувати, що "більшість жителів Криму зробили вибір на користь Росії". Також він говорив про те, що спроба США силою повернути Крим Україні означала б початок Третьої світової війни.