ua en ru

Рейтинги України зростають після отримання першого траншу інвестиційного кредиту, - Медведчук

Рейтинги України зростають після отримання першого траншу інвестиційного кредиту, - Медведчук

Як і прогнозувалося, на отримання Україною першого траншу інвестиційного кредиту тут же відреагували провідні рейтингові агентства. Про це у своєму блозі повідомляє лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Міжнародне рейтингове агентство Standard & poor's змінило прогноз щодо довгострокових рейтингів України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті з негативного на стабільний. Зовсім недавно, 1 листопада, S&P знизило довгостроковий рейтинг України з B до B-. Але це було до зміни курсу", - констатував Медведчук.

"На нашу думку, гострота зовнішніх і бюджетних проблем України істотно знизилася після оголошення про отримання фінансової допомоги від Росії", - підкреслюється в прес-релізі агентства.

За словами Медведчука, в S&P також більше не очікують девальвації гривні: за базовим сценарієм курс стабілізується на рівні 8,2 грн за долар до кінця 2013 року.

"Заявили про намір поліпшити суверенні рейтинги України найближчим часом і в агентстві Fitch. Таким чином, міжнародні рейтингові організації вельми чутливо реагують на зміцнення фінансового становища України, і це набагато важливіше різного роду політичних декларацій євроінтеграторів", - заявив Медведчук.

За словами Віктора Медведчука, саме зростання рейтингів створює передумови для збільшення припливу іноземних інвестицій в країну, а ніяк не підписання кабальної угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС.