ua en ru

Reuters: у Сирії повстанці збили літак

Reuters: у Сирії повстанці збили літак Фото: Бойова техніка Вільної сирійської армії

Опозиція минулого місяця вже збивала вертоліт в цьому ж районі

Сирійські повстанці збили військовий літак армії Президента країни Башара Асада, використовуючи засоби ППО. Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані Сирійського центру моніторингу з дотримання прав людини, який базується в Лондоні.

Представник опозиції, яка бореться на цій території під прапорами Вільної сирійської армії, підтвердив, що вони збили літак.

"Ми цілилися по літаку МиГ, коли він бомбив позиції повстанців перед Кафр Набудой", - сказало джерело, зазначивши, що в результаті повстанцям вдалося збити літак за допомогою засобів ППО.

Співрозмовник агентства зазначив, що про долю пілота йому нічого не відомо, припустивши, що той загинув.

"Один з ударів прийшовся по літаку, і ми побачили дим, потім він впав... неподалік від території, контрольованої урядовими військами", - сказав представник повстанців.

Повстанці збили вертоліт неподалік від Кафр Набуди в жовтні. Інша група повстанців повідомляла про збитий МиГ на півдні Сирії в червні.

Нагадаємо, Міністерство оборони РФ заявило про відсутність втрат безпілотників, задіяних в операції в Сирії, а збитий над кордоном з Туреччиною апарат не має відношення до сил РФ.