ua en ru

В рішенні суду про скасування арешту Януковича мова може йти про суто процедурні проблеми, - експерт

В рішенні суду про скасування арешту Януковича мова може йти про суто процедурні проблеми, - експерт Фото: Київський апеляційний суд (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

В рішенні Київського апеляційного суду про скасування заочного арешту Віктора Януковича у справі Майдану йдеться, ймовірно, про суто процедурні проблеми, які не закривають розслідування по цій справі.

Таку думку висловив політичний експерт Володимир Фесенко на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні вдень з'явився прес-реліз Київського апеляційного суду на цю тему. Раджу звернути увагу на цей документ. В ньому від імені Київського апеляційного суду закликають не поспішати з оцінками і почекати повного тексту рішення", - зазначає експерт.

При цьому нагадується, що саме Київський апеляційний суд залишив без змін вирок Оболонського суду, який визнав Януковича винним у державній зраді, звертає увагу Фесенко.

"Швидше за все, мова йде про суто процедурні проблеми, які не закривають розслідування по цій справі. Думаю, що саме зараз судді навряд чи захочуть підставлятися щодо резонансної теми Майдану. Але почекаємо офіційної інформації", - резюмує експерт.

Нагадаємо, 16 листопада Київський апеляційний суд скасував заочний арешт екс-президента України Віктора Януковича по справі Майдану. Суд призначив новий розгляд справи в суді першої інстанції.

Як відомо, Печерський районний суд заочно заарештував Януковича в рамках розгляду справи по узурпації влади.

Раніше Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винним у державній зраді та пособництві у плануванні, підготовці, розв’язуванні й веденні агресивної війни. Януковича засудили до 13 років позбавлення волі заочно.

Так, Януковича визнали винним в тому, що він звертався до президента Росії Володимира Путіна із закликом ввести російські війська в Україну.

Однак суд відмовився визнавати Януковича винним у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України та порушення конституційного ладу, а також в публічних закликах до вчинення таких дій.