ua en ru

Рішення про відправку працівників МВС до Ліберії буде прийнято після аналізу їх підготовки, - АП

Адміністрація Президента України ухвалить рішення про відправку працівників Міністерства внутрішніх справ у Ліберію після повного аналізу готовності відповідних співробітників до виконання завдань. Про це повідомляє прес-служба Президента.

"Адміністрація Президента України розглядає питання направлення українських миротворців не тільки враховуючи міжнародний імідж країни, а в першу чергу - з огляду на питання безпеки українських військовослужбовців, в даному випадку - на території з відносною стабільністю. Тому прийняття рішення про направлення додаткового національного персоналу (з числа осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ) загальною чисельністю до 180 осіб для участі України в місії ООН у Ліберії затримано в Адміністрації Президента України свідомо", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в прес-службі заявили, що рішення про направлення додаткового національного персоналу знаходиться в процесі обробки для повного з'ясування відповідності рівня підготовки працівників МВС всім можливим завданням у Ліберії, в тому числі і зміни ситуації в країні.

На даний момент ситуацію в Ліберії фахівці називають відносно стабільною. Громадянська війна в країні тривала до серпня 2003 року, коли було укладено мирну угоду. У 2005 і 2011 роках в країні були проведені вибори, Ліберія поступово відновила нормальне діяльність державних установ.

Український контингент в Ліберії представлений з 2004 року. За час місії України у Ліберії загинули 5 військовослужбовців зі складу збройних сил України. З них 4 загинули в результаті нещасних випадків, 1 помер від малярії після повернення в Україну.

Як повідомлялося раніше, джерела в Міністерстві внутрішніх справ заявили, що Україна зірвала встановлені терміни відправки підрозділу МВС для участі у миротворчій місії в Ліберії. Передбачалося, що перша група миротворців відправиться в цю країну в травні, а основна група мала вилетіти в середині червня.