ua en ru

Рішення про запобіжний захід Лавриновичу не підлягає оскарженню, - постанова суду

Рішення про запобіжний захід Лавриновичу не підлягає оскарженню, - постанова суду Фото: Олександр Лавринович

Апеляційний суд м. Києва оголосив повний текст вердикту щодо екс-міністра юстиції

Апеляційний суд м. Києва сьогодні, 17 серпня, оголосив повний текст постанови про залишення без змін рішення Печерського райсуду щодо запобіжного заходу колишньому міністру юстиції Олександру Лавриновичу у вигляді застави в розмірі 1 млн 218 тис. грн, передає кореспондент РБК-Україна.

"Колегія суддів ухвалила рішення слідчого судді Печерського райсуду м. Києва від 30 липня 2015 року, яким відмовлено у клопотанні слідчого з особливо важливих справ другого слідчого відділу Генеральної прокуратури України Селенкова, позгоджено зі старшим прокурором відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань ГПУ Дурдієвим, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і застосовано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1 тис. мінімальних заробітних плат, що становить 1 млн 218 тис. грн, відносно Лавриновича залишити без змін, апеляційні скарги прокурора ГПУ Дурдієва і захисника Солодка, який діє в інтересах підозрюваного Лавриновича, залишити без задоволення", - повідомив суддя Олег Присяжнюк.

Водночас головуючий суддя зазначив, що рішення суду оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 11 серпня Апеляційний суд столиці залишив без змін запобіжний захід екс-міністру юстиції Лавриновичу.

Як повідомлялося, екс-главі Мін'юсту Лавриновичу оголосили про підозру 30 липня 2015 р. Того ж дня Печерський райсуд Києва обрав Лавриновичу запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1 млн 218 тис. грн. Пізніше стало відомо, що прокуратура готує апеляційну скаргу на обрання судом запобіжного заходу Лавриновичу у вигляді застави.

За даними ГПУ, навесні 2013 р. Лавринович спільно зі своїм заступником підписали з юридичною фірмою "Скад" зарубіжної договір на проведення наукових досліджень і за 8,5 млн грн закупили висновок дослідницької компанії, який не був фактично використаний при розгляді справи у Європейському суді.