ua en ru

Рішення Канади узаконить поставки в Україну багатьох видів зброї, - посол

Рішення Канади узаконить поставки в Україну багатьох видів зброї, - посол Фото: Андрій Шевченко (canada.mfa.gov.ua)

Канада зможе поставляти в Україну багато видів зброї

Посол України в Канаді Андрій Шевченко вважає, що сьогоднішнє рішення уряду Канади узаконить поставки в Україну багатьох видів зброї. Про це він написав у своєму Twitter.

"Ми переводимо Automatic Firearms Country Control List як контрольний перелік країн, в які можна поставки автоматичної стрілецької зброї. Включення України в цей перелік дає законні підстави для постачання багатьох видів зброї в Україну", - написав Шевченко.

Рішення Канади узаконить поставки в Україну багатьох видів зброї, - посол

У свою чергу міністр закордонних справ Павло Клімкін зазначив, що Україну більше ніщо не завадить отримати зброю від Канади.

"Тепер ніщо не заважає одержувати зброю з Канади. Дякую прем'єр-міністру Джастіну Трюдо, дорогою Христа Фріланд і міністру оборони Харджиту Саджану за дружню і солідарну позицію до України", - написав Клімкін в Twitter.

Відзначимо, за інформацією журналу уряду Канади, нормативна поправка спрямована на те, щоб додати Україну до списку країн, включених в Автоматичний контрольний список країн з вогнепальної зброї (Automatic Firearms Country Control List - AFCCL). Рішення набирає чинності після опублікування.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко прокоментував рішення Сполучених Штатів Америки і Канади за рішенням надати Україні зброю.