ua en ru

Renault продала акції Volvo за 1,92 млрд дол

Renault продала акції Volvo, що залишилися у неї у власності, за 12,8 млрд шведських крон (1,92 млрд дол.). На цей крок компанія зважилася для того, щоб компенсувати спад продажів, який зараз найвищий серед усіх європейських автовиробників.

Таким чином, Renault продала 6,5% акцій Volvo по 92,25 крон за акцію, що на 3,8% нижче за рівень закриття в середу, для того, щоб зменшити борг і інвестувати в розвиток бізнесу у Франції, Росії і Китаї. Renault продала 14,9% акцій Volvo в 2010 р.

Продажі компанії впали на 18% за підсумками січня-жовтня, і багато автовиробників прагнуть зміцнити своє положення на тлі сильного падіння ринку за останніх 19 років. Так, наприклад, PSA Peugeot Citroen просить гарантій на 7 млрд євро від французького уряду, Ford Motor закриває три заводи, General Motors закриває один завод, а Fiat скорочує 1500 робочих місць.

"Це дуже позитивна подія для них, тому що вони потребують грошей, щоб інвестувати в автомобільний бізнес, і це відрізняє їх від PSA", - сказав аналітик Commerzbank Саша Гоммел.

Розміщення акцій по закритій підписці було організоване Goldman Sachs. Renault була акціонером Volvo протягом 11 років. Капіталізація Renault складає 12,1 млрд євро, з початку року акції виросли на 53%.

Читайте також: Французький Renault побудує автозавод у Китаї