ua en ru

Французький Renault побудує автозавод в Китаї

Французький автовиробник Renault збирається побудувати спільне підприємство з виробництва автомобілів з другою за величиною автокомпанією Китаю Dongfeng Motor Group, повідомляє телеканал "Росія 24".

Компанії планують інвестувати близько 1 млрд дол. (6,5 млрд юанів) в будівництво заводу в провінції Хебей. Інвестори очікують, що виробництво автомобілів досягне 200 тис. одиниць щорічно.

Згідно з даними China Business News, спільне підприємство може скористатися заводом, який раніше належав французькому автоконцерну.

Представник Dongfeng заявив, що йому поки не відомо про створення спільного підприємства, а представник Renault в Китаї не дав коментарів з цього питання. Компанія Dongfeng вже має спільне виробництво з Nissan Motor, Honda Motor і PSA Peugeot.

Китайські закони вимагають, щоб всі іноземні автовиробники, бажаючі випускати автомобілі в Китаї, створювали спільні підприємства з китайськими виробниками.

Між тим Renault вже виробляв в КНР автозасоби в 1990-х рр., тому нова ліцензія на виробництво автомобілів не буде потрібно.

Читайте також: Nissan Motor Co. інвестує в новий завод в Китаї 785 млн дол