ua en ru

На річках Закарпаття формується друга паводкова хвиля, - Москаль

На річках Закарпаття формується друга паводкова хвиля, - Москаль Фото: паводок на річці Тиса

За минулу добу рівень води у річці Тиса збільшився на 70 см

На Закарпатті триває весняний паводок, спричинений підняттям температури й таненням снігу на високогір’ї. У частині річок регіону спостерігається активне підняття рівня води, повідомляє прес-служба голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля на його сайті.

"Станом на 10:00 неділі (26.02) вода в р. Латориця піднялася ще на 40 см. Між селами Великі Геївці й Тисаагтелек (Ужгородський район) річка, що вийшла з берегів, усе ще переливається через дорогу місцевого значення. Проїзд автомобілів ускладнений, але не заблокований, площа переливу порівняно з учорашнім днем не збільшилася", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що в р. Тиса паводкова хвиля, яка вчора пройшла на територію Угорщини, через особливості русла знову повернулася на Закарпаття в районі Чопа й сьогодні остаточно піде на територію сусідньої країни.

"За минулу добу рівень води у річці (Тиса) збільшився на 70 см, зараз висота паводкової хвилі досягає 5 м. Загрози виходу на заплаву немає. По р. Уж максимальний підйом води пройшов сьогодні о 1:00, до 10:00 вода знизилася на 40 см. У Боржаві й Тересві так само фіксується зниження рівня води", - доповіли в ОДА.

Там також повідомили, що виходу річок на заплаву, підтоплень сільгоспугідь (за винятком Ужгородського району) чи дворогосподарств немає.

"Через танення снігу в горах на річках області зараз формується друга паводкова хвиля. Обласна держадміністрація здійснює постійний моніторинг стану головних водних артерій Закарпаття у зв’язку з можливим різким підняттям води", - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, раніше синоптики попереджали про підйом рівнів води на річках західних областей України.