ua en ru

На річках України очікується підйом рівня води

На річках України очікується підйом рівня води Ілюстративне фото (pixabay.com)

Рівень води підвищиться на лівих притоках Дністра

Синоптики попередили про підйом рівня води на річках Тернопільської, Хмельницької та Вінницької областей у неділю, 9 червня 2019. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Укргідрометцентр при Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

За прогнозом Укргідрометцентру, 9-10 червня на лівих притоках Дністра у Тернопільській, Хмельницькій та Вінницькій областях рівень води може піднятися на 0,2 - 0,8 метрів над рівнями на 8:00 суботи.

Зазначається, що місцями можливий вихід води на заплаву, а при сильних зливах можливе формування значного місцевого стоку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через погіршення погодних умов у трьох областях України спостерігається підтоплення населених пунктів. Так, підтоплення населених пунктів зафіксовані у Херсонській, Кіровоградській та Івано-Франківській областях.

Раніше РБК-Україна писало, що у Кіровоградський та Вінницькій областях через різку зміну погоди було підтоплено більше 40 житлових будинків, а також присадибні ділянки і підвальні приміщення.

Крім того, в ніч з 5 на 6 червня внаслідок ускладнення погодних умов знеструмлено 80 населених пунктів у 7 областях, а саме: Херсонська - 18 н.п., Черкаська - 17 н.п., Житомирська - 14 н.п., Київська - 12 н.п., Хмельницька - 9 н.п., Кіровоградська - 6 н.п. та Волинська - 4 н.п.