ua en ru

Регулятор фондового ринку застосує заходи до паперів осіб з санкційного списку

Регулятор фондового ринку застосує заходи до паперів осіб з санкційного списку Фото: НКЦПФР буде застосовувати заходи до паперів осіб з санкційного списку

Всі профучасники повинні будуть надати комісії інформацію, чи є серед їх клієнтів особи зі списку

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) буде застосовувати персональні соціальні, економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до учасників фондового ринку, що входить в санкційний список. Проект рішення затверджено на засіданні комісії, яке відбулося 13 жовтня і зараз спрямований на узгодження в Міністерство юстиції країни, повідомляє прес-служба НКЦПФР.

У повідомленні говориться, що після остаточного затвердження рішення, до учасників фондового ринку можуть застосовуватися такі санкції, як блокування активів (тимчасове обмеження права фізичної або юридичної особи користуватися або розпоряджатися належного йому майна), зупинення фінансових операцій, запобігання виведення капіталу за межі України, призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань (це заборона надавати кредити і позики, фінансову допомогу, заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів, заборона купувати цінні папери).

Комісія прийняла рішення, за яким усі профучасники фондового ринку протягом 5 днів після набрання чинності даного рішення, нададуть НКЦПФР відомості про те, є чи немає серед їх клієнтів фізосіб або юридичні особи, внесені в санкційний список.

За даними прес-служби, обмеження всіх прав щодо цінних паперів, що належать особам з санкційного списку, повинні будуть застосовувати всі депозитарні установи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НКЦПФР анульовано 42 ліцензії.