ua en ru

Регламентний комітет розгляне постанову про скасування санкцій проти телеканалів у середу

Регламентний комітет розгляне постанову про скасування санкцій проти телеканалів у середу Фото: Володимир Арєшонков (solydarnist.org)

Проект постанови про скасування рішення щодо санкцій був внесений нардепами від "Опозиційного блоку"

Комітет парламенту з питань регламенту та організаційної роботи Верховної ради сьогодні розгляне проект постанови про скасування рішення щодо застосування санкцій до телеканалів "112 Україна" та NewsOne. Про це РБК-Україна розповів заступник голови регламентного комітету Володимир Арєшонков.

За його словами, це питання обов'язково встигнуть сьогодні розглянути на комітеті.

"У порядку денному є це питання. Ми обов’язково встигнемо його розглянути, адже у нас чергове засідання комітету. Прогноз робити не хотів би, адже рішення комітету може бути будь-яким. Все почуєте на засіданні", - повідомив Арєшонков.

Так, останнім питанням порядку денного комітету стоїть розгляд проекту постанови "Про скасування рішення ВРУ щодо прийняття постанови "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Зазначимо, що проект постанови про скасування рішення щодо санкцій був внесений народними депутатами від "Опозиційного блоку".

Нагадаємо, голова Верховної ради Андрій Парубій на цьому тижні може підписати постанову про санкції проти телеканалів "112 Україна" і NewsOne.

"Щодо проекту постанови про санкції, ви знаєте, що був внесений проект постанови про його відхилення. Я чекаю рішення регламентного комітету, який повинен його невідкладно розглянути. Як тільки комітет його розгляне, згідно з законом, я винесу це на розгляд Верховної ради України. Я упевнений, це буде на цьому тижні, і сподіваюся, це буде якомога швидше", - зазначав голова ВР.

Як писало РБК-Україна раніше, 4 жовтня Верховна рада України підтримала постанову №9157 "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", якою ВР рекомендує РНБО ввести санкції проти телеканалів "112 Україна" і NewsOne.