ua en ru

Регламентний комітет не проводив учора зборів депутатів, - Макеєнко

Регламентний комітет не проводив учора зборів депутатів. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності, член фракції Партії регіонів Володимир Макеєнко сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Згідно з Конституцією, без відкриття другої сесії ми не маємо права проводити засідання комітету. Тож учора засідання не було і не було зборів наших депутатів, членів комітету. Очевидно, опозиція проводила збори біля трибуни", - сказав Макеєнко.

Він також зазначив, що Партія регіонів наполягає на відкритті другої сесії.
"Я як голова регламентного комітету готовий працювати, тому ми наполягаємо на відкритті другої сесії. І тоді відразу я проведу засідання, де ми розглянемо усі проекти постанов, які є", - сказав Макеєнко.

За його словами, більшість готова голосувати персонально без введення в дії системи Ради-3. "Усі наші депутати будуть ходити на засідання, а що стосується нової системи, то я наполягаю на тому, що необхідна розробка нової системи Рада-4. Але це вже питання, яке вимагає проведення тендера і визначення умови розробки такої системи голосування", - сказав Макеєнко.

Читайте також: Збори регламентного комітету ВР відбудеться сьогодні о 15:00, - "Батьківщина"