ua en ru

Реформування Збройних сил України відбувається за стандартами НАТО, – Міноборони

Реформування Збройних сил України відбувається і проходитиме надалі за євроатлантичними стандартами, заявив сьогодні на конференції "15-річчя хартії про особливе партнерство між Україною і НАТО" заступник міністра оборони Володимир Можаровський, передає радіо "Свобода".

"Міністерство оборони буде докладати максимум зусиль для розвитку конструктивного партнерства між Україною і НАТО в оборонній сфері. Ми будемо продовжувати здійснювати заходи реформування і розвитку Збройних сил країни, беручи за основі євроатлантичні стандарти. Вони направлені на досягнення сумісності зі збройними силами НАТО", - сказав заступник міністра.

За словами Можаровського, подібний підхід до реформ Збройних сил передбачений у затвердженій Президентом Віктором Януковичем стратегії національної безпеки та військової доктрини держави.

Сьогодні виповнюється 15 років від підписання хартії про особливе партнерство між Україною і НАТО; згідно з положеннями документу, альянс надає українській стороні підтримку у реформ оборонної та безпекової сфери, у модернізації українського війська та в процесі знищення надлишкової та застарілої зброї.

Окрема програма між Україною і НАТО стосується соціальної адаптації українських військовослужбовців, які потрапили під скорочення при реформуванні війська.

Зазначимо, в Одесі стартували україно-американські навчання Sea Breeze-2012.