ua en ru

Референдум в Каталонії: парламент у найближчі дні вирішить питання незалежності регіону

Референдум в Каталонії: парламент у найближчі дні вирішить питання незалежності регіону Фото: Карлес Пучдемон (facebook.com KRLSPuigdemont)

Президент Каталонії направить результати референдуму в каталонський парламент

Президент Женералитета Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що парламент у найближчі кілька днів вирішить питання незалежність регіону від Іспанії. Про це повідомляє El Pais, за результатами телезвернення глави.

Уряд у найближчі кілька днів направить результати голосування в Каталонський парламент, щоб він міг діяти згідно з законом про референдум", - заявив Пучдемон.

Згідно з інформацією видання, президент також підкреслив, що після проведеного референдуму каталонці отримали право бути "почутими, шанованими і визнаними".

"У цей день надії і страждань громадяни Каталонії отримали право на створення незалежної держави у формі республіки", - резюмував Пучдемон.

Відзначається, що протягом двох днів після оголошення результатів парламент проведе сесію з питання незалежності Каталонії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за незалежність Каталонії та її відділення від Іспанії проголосували 90% жителів автономії. Всього на референдум прийшли 2,2 млн з 5,3 млн виборців. Мадрид визнав референдум відбувся.