ua en ru

Реалізація інвестиційного проекту Bionic Hill дозволить створити 35 тис. нових робочих місць, - Крамаренко

Реалізація інвестиційного проекту Bionic Hill дозволить створити 35 тис. нових робочих місць. Про це, представляючи даний проект, заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цей проект дасть можливість створити унікальну науково-виробничу територію, яка об'єднає інновації і бізнес. Це буде державний майданчик для залучення інвестицій для розвитку підприємництва. Завдяки цьому проекту планується створити 35 тис. нових робочих місць, які забезпечать зростання валового регіонального продукту (ВРП), надходження тільки від податку з доходу фізичних осіб складуть в рік близько 600 млн грн", - сказав Крамаренко.

Зі свого боку, за словами заступника голови КМДА, міська влада гарантує підтримку даного проекту і бере на себе витрати з будівництва під'їзної дороги до парку Bionic Hill і проведення всіх необхідних мереж для створення інфраструктури. "Вже зараз нами розроблена низка програм з підтримки діяльності бізнес-інкубаторів, які можуть бути застосовані до цього інноваційного проекту", - зазначив Крамаренко.

Крім того, міська влада береться забезпечити запуск спеціальних міських автобусів Bionic Hill від найближчої станції метро "Академмістечко". Також Крамаренко підкреслив, що вигідним буде і розміщення даного об'єкту, оскільки від Кільцевої дороги до Bionic Hill буде 2,5 км, від м. "Академмістечко" 7,5 км, від центру Києва 17 км, а від аеропорту "Жуляни" 20 км.

На території Bionic Hill планується будівництво бізнес-центрів площею 25 тис. кв. м, де розташовуватимуться українські та іноземні компанії, що працюють у сфері високих технологій, бізнес-інкубатори і венчурні фонди, а також інші організації, що надають сервісну підтримку бізнес-спектру.

Зазначимо, голова КМДА Олександр Попов на Київському інвестиційному форумі заявив, що в Києві будуть реалізовані інвестпроекти на суму понад 30 млрд грн.