ua en ru

Розвідка повідомляє про 3 загиблих та 10 поранених військових РФ на Донбасі

Розвідка повідомляє про 3 загиблих та 10 поранених військових РФ на Донбасі Фото: військові РФ на Донбасі

Командири частин і з’єднань ЗС РФ намагаються приховати реальні дані про поранених

Українська розвідка зафіксувала, що за минулу добу, 31 липня 2016 року, на Донбасі загинуло троє військовослужбовців Російської Федерації, що 10 отримали поранення. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"Зафіксовано чергові втрати в частинах та з’єднаннях 1 АК (Донецьк) ЗС РФ. 31 липня загинуло троє та поранено десять військовослужбовців 100 (Донецьк) та 3 (Горлівка) окремих мотострілецьких бригад, а також 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ. Найбільших втрат зазнали підрозділи 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк), які здійснювали обстріли сил АТО у районі н.п.Красногорівка та Мар’їнка, а також 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка), які здійснювали обстріли сил АТО у районі н.п.Авдіївка", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, з огляду на значні втрати особового складу, що призводить до різкого збільшення кількості випадків дезертирства та зменшення бажаючих продовжувати військову службу за контрактом, а також побоювання відповідальності перед вищим командуванням за непрофесійне виконання службових обов’язків, командири частин і з’єднань 1 АК (Донецьк) ЗС РФ намагаються приховати реальні дані про поранених та оформлюють вогнестрільні та осколкові поранення, як побутові травми.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) поширюють інформацію про "збройні зіткнення" між Збройними силами України (ЗСУ) і Національною гвардією України у Станиці Луганській.