ua en ru

Розвідка: РФ вводить на окупованому Донбасі послуги чеченського мобільного оператора

Розвідка: РФ вводить на окупованому Донбасі послуги чеченського мобільного оператора Фото: РФ вводить на окупованому Донбасі послуги чеченського мобільного оператора

Крім того, російський оператор зв’язку буде напряму надавати ЛНР комерційні послуги кабельного телебачення та доступу до інтернету

Російська Федерація вводить на окупованому Донбасі послуги чеченського мобільного оператора. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Як зазначається, російською окупаційною владою продовжуються заходи щодо розвитку власної інфраструктури мобільного зв’язку на тимчасово окупованих територіях Донбасу в обхід міжнародних санкцій.


"Встановлено, що на 23 квітня ц.р. заплановано підписання угоди між російською компанією ВАТ “Ростелеком” та оператором зв’язку т.зв. ЛНР “Унітарне підприємство “Луганські комунікації” (“Лугаком”). Відповідно до умов угоди, російський оператор зв’язку буде напряму надавати ЛНР комерційні послуги кабельного телебачення та швидкісного доступу до мережі інтернет", - йдеться у повідомленні.

Водночас, як зазначається, РФ відмовилась від прямої передачі ЛНР у довгострокову оренду кодів стаціонарного та стільникового зв’язку, що належать до російського сегменту номерів сьомої всесвітньої зони нумерації. Представники РФ повернулись до вихідного варіанту - використання у ЛНР номерного ресурсу чеченського мобільного оператора “Вайнах телеком”.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мобільний оператор ЛНР може перейти в управління компанії з Абхазії.