ua en ru

Розмінування Балаклії завершено, - Харківська ОДА

Розмінування Балаклії завершено, - Харківська ОДА Фото: розмінування Балаклії

Усього було вилучено близько 1000 вибухонебезпечних предметів

Розмінування міста Балаклія та інших населених пунктів Харківської області, які постраждали від вибухів боєприпасів на артилерійських складах Міністерства оборони, завершено. Про це повідомила голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична у своєму Facebook.

"Розмінування у м. Балаклії та населених пунктах Балаклійського району завершено. Усього було вилучено близько 1000 вибухонебезпечних предметів. У Балаклії працює комісія з усунення наслідків надзвичайної події", - написала вона в соцмережі.

Також, за інформацією Світличної, електропостачання відновлено у 95% абонентів, які були відключені, по решті є серйозні руйнування енергомережі, аварійні бригади працюють у посиленому режимі.

"Відновити газопостачання в усіх населених пунктах району плануємо протягом 2-3 днів. Роботи активно проводяться, у деяких селах газопостачання вже відновлено, завтра почнеться підключення міста", - пообіцяла глава ОДА.

Розмінування у м. Балаклії та населених пунктах Балаклійського району завершено! Усього було вилучено близько 1000 вибух...

Опубліковано Юлією Светличною 26 березень 2017 р.

Вона також додала, що нині проводиться експертна оцінка пошкоджень житлового фонду та об'єктів соціальної інфраструктури, визначаються обсяги руйнувань. Крім того, за словами губернатора, ремонтними бригадами вже розпочато роботи з відновлення пошкоджених житлових будівель.

Нагадаємо, раніше в Міноборони повідомили, що на військових складах боєприпасів у Балаклії Харківської області нині залишився лише один осередок тління, який планують остаточно ліквідувати найближчим часом.