ua en ru

Рада на цьому тижні розгляне близько 160 законопроектів і постанов, - нардеп

Рада на цьому тижні розгляне близько 160 законопроектів і постанов, - нардеп Фото: Верховна Рада України

Повинен бути вироблений квотний принцип щодо розгляду питань, запропонованих комітетами

На поточному пленарному тижні на розгляд Верховної Ради України (ВРУ) винесено близько 160 законопроектів і постанов. Про це 13 червня під час погоджувальної ради керівників фракцій та голів комітетів ВР заявив народний депутат від БПП Олександр Співаковський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Винесено близько 160 законопроектів та постанов ВРУ, з них 85 законопроектів - це приватизація, нафта, газ, вугілля, земля - це економічні питання. З питань державного будівництва - 13, соціальні - 13, питання правоохоронної діяльності - 12, питання діяльності ВРУ - 8, з питань освіти і науки - 8, з питань ратифікації міжнародних угод - 7, державна безпеки і оборона - 5, з питань судоустрою - 4, з питань культури і мистецтва - 4, охорона здоров'я - 1",- заявив Співаковський.


Нардеп також зазначив, що у парламенті є розбалансованість розгляду питань з огляду на те, що більше 40 законопроектів ВРУ не зможе розглянути протягом одного пленарного тижня.

"Ми повинні все-таки виробити таким чином, щоб якийсь квотний принцип щодо того, що подають комітети, повинен бути витриманий", - додав Співаковський.

Нагадаємо, довибори в парламент в 7 округах, які призначені на 17 липня, можуть бути зірвані. Таку думку висловив заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера.