ua en ru

На розгляд Ради подано близько 20 інфраструктурних законопроектів, - Омелян

На розгляд Ради подано близько 20 інфраструктурних законопроектів, - Омелян Фото: Володимир Омелян

Омелян розповів, які інфраструктурні законопроекти повинні бути прийняті в першу чергу

На розгляд Верховної Ради подано близько 20 ключових законопроектів, необхідних для реформування інфраструктурної галузі. Про це в ефірі "5 каналу" повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"Ключові напрями - це створення Дорожнього фонду, з якого успішно пройшло перше голосування, це децентралізація "Укравтодору", це ваговий контроль - штрафи за перевантаження будуть істотно підвищені. Інший блок - це морський, ми хочемо відновити Дніпро та Південний Буг як головні транспортні артерії і повернути вантаж на них - це найкращий, найдешевший, самий екологічний вид транспорту для перевезення, і так ми зможемо забрати вагу з українських доріг, полегшити роботу "Укрзалізниці", - розповів Омелян.

Крім того, він повідомив, що можуть спростити порядок надання ліцензії та здешевити послуги таксі.

"Закон про таксі. Ми хочемо спростити порядок надання ліцензії, здешевити ці послуги для того, щоб таксисти працювали в правовому полі. І також ми дуже сподіваємося, що буде прийнято закон про залізничний транспорт", - повідомив Омелян.

Нагадаємо, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян незадоволений швидкістю впровадження реформ в "Укрзалізниці".