ua en ru

Розгляд підсудності справи російських ГРУшников перенесли на 15 жовтня

Розгляд підсудності справи російських ГРУшников перенесли на 15 жовтня Фото: Євген Єрофєєв і Олександр Александров

ВССУ відклав розгляд справи Єрофєєва і Александрова

Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) переніс розгляд питання територіальної підсудності кримінальної справи проти російський військовослужбовців Головного розвідувального управління Збройних сил Російської Федерації Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова перенесли на 15 жовтня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

"У зв'язку з тимчасовою непрацездатністю судді-доповідача Солодкова А. А. відбувся перерозподіл виробництва №5-5458 впс15. Тому розгляд подання Апеляційного суду р. Києва, що надійшло з мотивованою ухвалою колегії суддів Апеляційного суду р. Києва від 02 жовтня 2015 року, про направлення кримінального провадження щодо Єрофєєва Е. В., Александрова А. А. з одного суду до іншого в межах юрисдикції різних апеляційних судів призначено на 15 жовтня 2015 року о 15:00 за адресою вул. Пилипа Орлика, 4", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше розгляд підсудності справи Єрофєєва і Александрова Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) повинен був розглянути 13 жовтня.

Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва затримали в середині травня під час бою біля міста Щастя Луганської області. Вони назвалися військовими ГРУ Генерального штабу Російської Федерації, однак пізніше в Міністерстві оборони Росії заявили, що вони звільнилися з військової служби в кінці минулого року. Єрофеєву і Александрову пред'явлені звинувачення за кількома статтями: ведення агресивної війни, незаконне перетинання кордону, незаконне переміщення зброї та боєприпасів, а також тероризм і сприяння теракту.

Захист наполягає, щоб суд над Єрофєєвим і Александровим перенесли з Києва в Луганську область.