ua en ru

Розсекречено листи екс-глави СБУ до Януковича

Розсекречено листи екс-глави СБУ до Януковича Фото: Віктор Янукович (УНІАН)

У двох листах Якименка до Януковича та Клюєва йдеться про загрозу національній безпеці України з боку Росії

Розсекречено листи екс-керівника Служби безпеки України (СБУ) Олександра Якименка до колишнього президента України Віктора Януковича та тодішнього глави Адміністрації президента Андрія Клюєва про загрозу суверенітету України з боку Росії. Листи розсекретила СБУ, передає ТСН.

Зазначається, що документи надано стороною обвинувачення - Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури.

Зокрема, у двох листах Якименка до Януковича (15 січня 2013 року) та Клюєва (17 лютого 2014 року) йдеться про загрозу національній безпеці України з боку Росії.

У першому з листів вказано, що Служба безпеки отримала інформацію про можливість "агресивної експансії російського капіталу в усі сфери життєдіяльності держави" за активної підтримки керівництва Російської Федерації та використанням спецслужб

Розсекречено листи екс-глави СБУ до ЯнуковичаРозсекречено листи екс-глави СБУ до Януковича

Фото: Лист Януковичу (tsn.ua)

В іншому листі на адресу глави АП Клюєва зазначається, що під виглядом "проектів на захист російськомовних" громадян відбуваються спроби поширити сепаратистські настрої та нав'язати думку про необхідність Росії втрутитися у внутрішні справи України.

Розсекречено листи екс-глави СБУ до ЯнуковичаРозсекречено листи екс-глави СБУ до Януковича

Фото: Лист Клюєву (tsn.ua)

Нагадаємо, 18 квітня 2018 року в Оболонському суді по справі щодо державної зради Януковича головуючий суддя Владислав Дев'ятко зачитав листи, у яких колишній глава Служби безпеки України Олександр Якименко у листі попереджав Віктора Януковича про сепаратистські настрої на сході і півдні країни за день до початку масових смертей.