ua en ru

Внести зміну в постанову про вибори - це втрутитися в процес, - Разумков

Внести зміну в постанову про вибори - це втрутитися в процес, - Разумков Фото: Дмитро Разумков (РБК-Україна)

Голова Верховної ради Дмитро Разумков вважає, що внесення змін в постанову про проведення місцевих виборів в Україні може поставити під сумнів голосування. У ВР зараз не бачать можливостей для проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) 25 жовтня цього року.

Про це Разумков заявив під час ток-шоу "Свобода слова", передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на сьогодні внести зміни в цю постанову - це втрутитися в процес, який розпочався, тому внесення змін в постанову може трактуватися, що вибори можуть бути зірвані або поставлені під сумнів", - сказав він.

Також Разумков заявив, що станом на сьогодні є заява заступника голови української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна щодо можливості проведення виборів на території ОРДЛО.

"Вона розширює в деякій мірі ту позицію, яка була заявлена, але вона кардинально інша, хоча там і там, вона робиться представником делегації ТКГ", - сказав Разумков.

Нагадаємо, 20 серпня глава української делегації у ТКГ направив листа до парламенту з проханням розібратися з постановою про місцеві вибори.

Однак у ВР зараз не бачать можливостей для проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей 25 жовтня цього року.