ua en ru

Порошенко вніс законопроект про приєднання України до Пан-Євро-Мед

Порошенко вніс законопроект про приєднання України до Пан-Євро-Мед Фото: торгові відносини України з ЄС (europe-ukraine)

Його вніс до Верховної Ради президент Петро Порошенко

На сайті Верховної Ради зареєстровано законопроект про приєднання України до Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження (Пан-Євро-Мед). Відповідну ініціативу вніс до парламенту президент Петро Порошенко 12 жовтня 2017 року.

Як повідомляється, ініціатива Пан-Євро-Мед дозволяє використовувати в товарах сировину чи складові, що походять із країн, які є членами цієї угоди, та експортувати їх як продукцію власного виробництва.

При цьому наголошено, що для повноцінної роботи Конвенції необхідно внести зміни до протоколів щодо правил походження чинних угод про вільну торгівлю, які Україна наразі має з країнами-учасницями Конвенції (ЄС, ЄАВТ, Чорногорія, Македонія, Молдова).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів уповноважив першого віце-прем'єр-міністра Степана Кубіва на підписання листа-звернення про приєднання України до Пан-Євро-Мед. На думку Кубіва, приєднання до конвенції позитивно вплине на зростання можливостей для експорту українських товарів, що призведе до збільшення присутності українських виробників на ринках країн Євросоюзу, Балканських країн, Туреччини, Молдови, Єгипту, Ізраїлю, Лівану і Тунісу.