ua en ru

У Раді зареєстрували законопроект про електронне декларування

У Раді зареєстрували законопроект про електронне декларування

Електронне декларування стану держслужбовців може запрацювати вже в цьому році

У Верховній Раді України зареєстрували законопроект №3787 "Про внесення змін у деякі закони України щодо вимог фінансового контролю з метою запобігання корупції". Про це свідчить інформація на сайті ВРУ.

Так, законопроект не тільки скасовуює правку до закону про Держбюджет, але і зобов'язує чиновників подати електронну декларацію за 2015 рік.

"Законопроект також зобов'язує вищих посадових осіб подати електронну декларацію 2015 року в нову систему, навіть якщо вони вже подали декларацію за старими положеннями і старою формою", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що нова форма декларації передбачає більший обсяг інформації. Проект містить також ряд інших важливих положень: визначає момент початку роботи національного агентства із запобігання корупції, що дає можливість розширити перелік декларацій, які проходять обов'язкову повну перевірку; встановлює, що перевірка декларації проводиться також на підставі повідомлення в ЗМІ або громадян.

Нагадаємо, автором поправки до державного бюджету на 2016 рік, згідно з якою електронне декларування переноситься 2017 рік, є народний депутат, заступник голови депутатської групи "Воля народу" Андрій Деркач.