ua en ru

ВР рекомендують передбачити 3,34 млрд гривень на субвенції на погашення різниці у тарифах

ВР рекомендують передбачити 3,34 млрд гривень на субвенції на погашення різниці у тарифах Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Також пропонується збільшити фінансування держпрограми енергоефективності на 100 млн гривень

Комітет Верховної ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендує парламенту у державному бюджеті на 2019 рік передбачити 3,34 млрд гривень на субвенції на покриття різниці в тарифах з тепло- і водопостачання.. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на інформаційне управління Апарату ВР.

Зокрема, члени комітету на своєму засіданні розглянули законопроект про державний бюджет на 2019 рік №9000.

"Передбачити фінансування бюджетної програми "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення різниці між фактичною вартістю теплової енергії, послуг з централізованого опалення, постачання гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення, постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньо будинкових систем), що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, бюджетним установам і організаціям та/або іншим підприємствам теплопостачання, централізованого питного водопостачання та водовідведення, які надають такі послуги, та тарифами, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування" в обсязі 3 343 154,0 тис. гривень із загального фонду держбюджету", - сказано у повідомленні.

Також пропонується збільшити фінансування на реалізацію Державної цільової економічної програми енергоефективності, тобто на стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредитів на 100 000, 0 тис. гривень (наразі проектом передбачено 400 000,0 тис. гривень). При цьому додаткове фінансування пропонується направити на видатки розвитку (стимулювання ОСББ).

Крім того, члени комітету пропонують передбачити фінансування нової бюджетної програми "Надання господарським товариствам та іншим організаціям, створеним у процесі приватизації (корпоратизації) колишніх державних (комунальних) підприємств (організацій), у тому числі тим, що в подальшому були передані до статутних капіталів (фондів) інших юридичних осіб або відчужені в інший спосіб, до статутних капіталів яких включено гуртожитки, компенсації за передачу цих гуртожитків у власність територіальних громад" в обсязі 75 990,0 тис. гривень.

Нагадаємо, комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи на своєму засіданні розглянув проект закону №9000 про держбюджет на 2019 рік і рекомендував збільшити видатки Міністерства екології та природних ресурсів на 2 720 081,5 тисяч гривень.

Як писало РБК-Україна раніше, Кабінет міністрів представив проект державного бюджету на 2019 Верховній раді України.

Кабмін 14 вересня схвалив проект державного бюджету на 2019 рік. Згідно з проектом, доходи держбюджету складуть 1,29 трлн гривень. За словами Гройсмана, за рік обсяг бюджетних доходів виросте на 130 млрд гривень.