ua en ru

У Раді розповіли про головний сценарій щодо переформатування ЦВК

У Раді розповіли про головний сценарій щодо переформатування ЦВК Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Парубій проводить переговори з фракціями і групами, щоб зібрати необхідні 300 голосів для повної заміни всієї ЦВК

Головний сценарій щодо переформатування Центральної виборчої комісії (ЦВК) полягає саме в повній заміні всієї комісії. Про це сказано в матеріалі РБК-Україна "Всі на вихід: як Верховна рада планує міняти склад Центрвиборчкому".

Зокрема, минулого тижня джерела РБК-Україна в "Народному фронті" повідомили, що фракціям більшості вдалося домовитися між собою щодо формату оновлення ЦВК.

"Прийшли до того, що будемо міняти весь склад. Голосування буде на наступному пленарному тижні", - повідомляло джерело в НФ.

Досягнення домовленостей РБК-Україна підтвердили джерела в керівництві БПП.

"Зараз для "фронту" зняті їх побоювання з приводу дострокових виборів, так як терміни для розпуску Ради вже минули. Тому вони готові голосувати", - розповів агентству один з керівників БПП.

У матеріалі наголошується, що, як стверджують співрозмовники в президентській фракції, поки головний сценарій щодо переформатування ЦВК полягає саме в повній заміні всієї комісії. За їх словами, спікер ВР Андрій Парубій проводить переговори з фракціями і групами, щоб зібрати необхідні 300 голосів для реалізації такого варіанту.

"У такому випадку немає необхідності коригувати або перевносити подання. Поставимо на голосування 14 кандидатів, і одне місце залишиться вакантним для "Оппоблоку". Визначиться ОБ з кимось одним - ми додатково винесемо на голосування їх представника", - уточнив один зі співрозмовників у БПП.

Нагадаємо, джерела РБК-Україна повідомляють, що голосування Верховної ради за оновлення Центральної виборчої комісії (ЦВК) заплановано на 20 вересня. За їх словами, такий сценарій, запропонований спікером Ради Андрієм Парубієм, знайшов підтримку і в "Блоці Петра Порошенко", і в "Народному фронті".

Президент Петро Порошенко заявив, що Верховна рада повинна обрати новий склад ЦВК і прийняти рішення щодо розблокування виборчого процесу в об'єднаних територіальних громадах.