ua en ru

У Раді з'явився законопроект Кабміну про вдосконалення третейських судів

У Раді з'явився законопроект Кабміну про вдосконалення третейських судів Фото: Верховна рада (Віталій Носач/РБК-Україна)

Третейські суди планують включити в роботу організацій на постійній основі

Кабінет міністрів України вніс до Верховної ради України законопроект "Про внесення змін до деяких законів України (щодо вдосконалення порядку утворення та діяльності третейських судів з метою відновлення довіри до третейського розгляду)". Про це свідчать дані на сайті парламенту.

Документ був зареєстрований сьогодні, 10 лютого, під №3045.

На даний момент текст законопроекту відсутній на сайті ВР. Останній етап проходження проекту - переданий на розгляд керівництву.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін схвалив розроблений Міністерством юстиції законопроект "Про внесення змін до деяких законів України (щодо вдосконалення порядку утворення та діяльності третейських судів з метою відновлення довіри до третейського розгляду)".

Згідно із законопроектом, третейські суди діятимуть на постійній основі при організаціях, а також будуть розширені повноваження органів третейського самоврядування. Зазначалося також, що в разі, якщо третейські суди не звернуться до органів держреєстрації в установлений термін, їх діяльність буде припинена в судовому порядку.

Як повідомляло РБК-Україна раніше, наприкінці грудня 2019 року Кабмін схвалив два законопроекти, що регулюють роботу суду присяжних.