ua en ru

У Раді підготували перші законопроекти щодо протидії інформаційним викликам

У Раді підготували перші законопроекти щодо протидії інформаційним викликам Фото: Андрій Парубій (iportal.rada.gov.ua)

Парубій наголосив, що частина інформаційного поля України є окупованим

Спікер Верховної ради України Андрій Парубій повідомив, що профільний комітет ВР уже підготував перші законопроекти щодо протидії інформаційним викликам, передає прес-служба парламенту.

Парубій наголосив, що частина інформаційного поля України є окупованим.

"Коли говоримо про безпеку, ми говоримо в широкому розумінні, і маємо визнати, що частина інформаційного поля України є окупованим, так само, як є окупованою частина нашої території; і фактичні кореспондентські пункти російських видань, які діють в Україні - це теж є питання загальної загрози, загального питання безпеки в широкому розумінні", - сказав Парубій.

Голова ВР повідомив, що профільний комітет ВР "вже підготував перші законопроекти щодо протидії інформаційним викликам".

"У гібридній війні інформаційна складова є не менш важливою, ніж мілітарна, і я впевнений, що це повинно бути у нас на порядку денному, оскільки національна безпека і оборона в час війни, в час агресії проти України буде, є і повинна залишатися питанням номер один", - додав спікер.

Нагадаємо, глава офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг заявив, що в Україні повинен бути створений офіс інформаційного комісара.

Як писало РБК-Україна раніше, комітет Верховної ради з питань інформатизації та зв'язку рекомендував відправити законопроект про блокування сайтів на доопрацювання.