ua en ru

У Раді оприлюднили рейтинг відкритості роботи комітетів

У Раді оприлюднили рейтинг відкритості роботи комітетів Фото: парламент (РБК-Україна)

Проведений моніторинг виявив напрямки, робота з яких повинна бути посилена

У Верховній раді оприлюднили результати моніторингу відкритості роботи комітетів парламенту за листопад 2017 - березень 2018 років. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Вказано, що даний моніторинг було проведено відповідно до методології, що базується на "Положенні про веб-ресурси Верховної ради України", затвердженому розпорядженням голови Ради №699 "Про веб-ресурси Верховної ради України". Так, методологія оцінює повноту та вчасність оприлюднення на веб-сайтах комітетів ВР тільки тієї інформації, яка зазначена в згаданому вище положенні, та передбачає максимальний бал за місяць - 20.

За результатами п’яти місяців моніторингу найвищий середній бал показав комітет з питань свободи слова та інформації політики (17,8 бала), друга позиція - за комітетом з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування (16,4 бала), третя - за комітетом з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин (16 балів).

У Раді оприлюднили рейтинг відкритості роботи комітетів

Фото: загальний рейтинг за результатами п’яти місяців

Як показав моніторинг, найбільш повно на веб-сайтах комітетів парламенту висвітлена така інформація:

  • відомості про секретаріат комітету;
  • забезпечення взаємодії, зворотний зв'язок із комітетом;
  • проекти розкладу засідань на поточний місяць;
  • склад і структура комітету (зокрема, підкомітети);
  • діяльність комітету (засідання, слухання, "круглі столи" та ін.).

"Окрім того, проведений моніторинг виявив напрямки, робота з яких повинна бути посилена. Зокрема, сьогодні комітети Верховної ради не мають уніфікованої форми звітності про свою діяльність, не всі з них забезпечені обладнанням для аудіозапису", - підкреслюється у повідомленні.

Нагадаємо, раніше глава Конституційного суду України (КСУ) Станіслав Шевчук закликав керівників парламентських фракцій і груп запровадити відкритий діалог з метою підвищення стандартів законотворчості.