ua en ru

Раді не вистачило голосів для звернення до ООН з проханням виключити Росію зі свого складу

Народні депутати під час сигнального голосування не підтримали проект постанови № 4520 "Про звернення Верховної Ради України до Генеральної Асамблеї ООН та Ради Безпеки ООН".

Народні депутати під час сигнального голосування не підтримали проект постанови № 4520 "Про звернення Верховної Ради України до Генеральної Асамблеї ООН та Ради Безпеки ООН". За відповідне рішення проголосували лише 187 парламентарів.

Згідно з проектом постанови, у зв'язку з військовими діями Російської Федерації проти України Верховна Рада України звертається до Генасамблеї та Радбезу ООН з проханням "прийняти рішення про виключення Російської Федерації зі складу членів Організації Об'єднаних Націй як таку, що порушує принципи, які закріплені в Статуті Організації Об'єднаних Націй".

Також Рада хотіла просити ООН розслідувати факти військової агресії Російської Федерації проти України, що можуть призвести до міжнародних конфліктів та загрожують міжнародній безпеці і миру.

"Закликаємо продемонструвати солідарність з Українським народом та захистити суверенітет і територіальну цілісність України. Потурання військовим діям проти України може мати непоправні наслідки для всього світового миро порядку", - йдеться у проекті постанови.