ua en ru

У Раді назвали "інструментом російського агресора" французьких депутатів, що відвідали Крим

У Раді назвали "інструментом російського агресора" французьких депутатів, що відвідали Крим Фото: Рада обурена візитом французьких депутатів до Криму

Українські нардепи закликали французьких колег вжити необхідні заходи для неповторення такого у майбутньому

У Верховній Раді України назвали французьких депутатів, що відвідали Крим, "інструментом російського агресора". Про це йдеться у листі українських парламентарів до інституцій Французької Республіки щодо незаконного візиту на територію Криму 29-31 липня 2016 року французьких депутатів.

"Змушені висловити своє обурення з приводу незаконного візиту на територію Криму 29 – 31 липня 2016 року французьких парламентарів. В Україні вважають, що такі вояжі підривають зусилля світової спільноти у відновленні територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах. Розглядаємо політиків, які беруть участь у подібних заходах, інструментом російського агресора та його пропаганди", - сказано в листі.


При цьому українські нардепи закликали французьких колег рішуче засудити та вжити необхідні заходи для неповторення у майбутньому подібних акцій.

"Закликаємо Вас також вжити усіляких можливих дій для неповторення у майбутньому подібних акцій, які демонструють не лише нехтування загальновизнаними нормами міжнародного права і цивілізованої поведінки, але й свідому гру на боці експансіоністської політики Кремля", - підкреслили українські парламентарі.

Нагадаємо, на думку депутата Національних Зборів Франції Тьєррі Маріані, який вдруге за час окупації Росією півострова знаходиться там з делегацією парламентарів, Європа повинна визнати, що Крим більше не українська територія.