ua en ru

Рада відмовилася забороняти трансляцію фільмів і серіалів, які вихваляють російських військових

Народні депутати не підтримали включення до порядку денного роботи Верховної Ради законопроект № 5036 "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо захисту інтересів держави".

Народні депутати не підтримали включення до порядку денного роботи Верховної Ради законопроект № 5036 "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо захисту інтересів держави". За відповідне рішення проголосували лише 165 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Даний законопроект вносить доповнення до статті 9 закону "Про телебачення і радіомовлення", згідно з якими телерадіоорганізація "не має права розповсюджувати аудіовізуальні твори, серед головних героїв яких є працівник правоохоронних органів, збройних сил, спеціальних служб Російської Федерації та/або СРСР та/або Російської імперії (окрім аудіовізуальних творів радянського виробництва, що були вироблені до серпня 1991 р.).

Ця заборона, згідно з документом, повинна діяти до 31 березня 2015 р.

Крім того, нардепи відмовилися включати до порядку денного проекту закону №4143 "Про внесення змін до закону України "Про телебачення та радіомовлення" (щодо визначення поняття національного аудіовізуального продукту та частки його у телерадіопрограмах), за що проголосував лише 161 парламентар.

Також депутати не підтримали включення до порядку денного проект закону №4443а "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України", за що проголосували лише 172 депутати з 226 мінімально необхідних.

Нагадаємо, як заявив голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, таке питання було винесено на розгляд Ради на прохання українських комбатів, які заявляли про неприпустимість трансляції по вітчизняним телеканалам телесеріалів, які героїзують ворогів України.