ua en ru

Рада хоче заборонити приватизацію об'єктів меліоративних систем

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 1128 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони приватизації об'єктів інженерної інфраструктури меліоративних систем та земель, на яких ці об'єкти розташовані". За відповідне рішення проголосували 250 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Законопроект пропонує розширити перелік об'єктів земель комунальної та державної власності, які не можуть передаватись у приватну власність. Зокрема, до останніх пропонується віднести: землі під об'єктами інженерної інфраструктури внутрішньогосподарських та міжгосподарських меліоративних систем, які перебувають у комунальній власності; землі під відповідними об'єктами загальнодержавних та міжгосподарських меліоративних систем, які перебувають у державній власності.

Крім того, у законі "Про приватизацію державного майна" до переліку об'єктів загальнодержавного значення, які не підлягають приватизації, пропонується включити у тому числі й "об'єкти інженерної інфраструктури загальнодержавних, міжгосподарських та внутрішньогосподарських меліоративних систем, а також землі державної та комунальної власності, на яких ці об'єкти розташовані".

Нагадаємо, 15 січня 2015 р. Рада повернула в Кабмін законопроект щодо переліку заборонених до приватизації держпідприємств.