ua en ru

Рада тимчасово передала храм в окупованому Криму в держвласність

Рада тимчасово передала храм в окупованому Криму в держвласність Фото: Рада тимчасово передала храм в окупованому Криму в держвласність

Верховна рада передала будівлю Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги, що знаходиться в тимчасово окупованому Криму (м. Сімферополь) в державну власність. "За" проголосував 271 нардеп.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання парламенту.

Відповідне рішення пояснюють тиском окупаційної влади РФ на Кримську єпархію і, в тому числі на митрополита Сімферопольського і Кримського Української православної церкви (Православної церкви України) Климента.

Згідно з документом, майновий комплекс загальною площею 1 475,7 кв. метра, а саме Кафедральний собор святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги (розміщеного за адресою: вул. Севастопольська, 17, м. Сімферополь) переходить із власності АР Крим у державну власність.

"Кримська єпархія УПЦ (ПЦУ) єдина з релігійних громад на півострові відмовилась від "перереєстрації" релігійної громади відповідно до незаконних вимог Російської Федерації, що, в свою чергу, стало однією з причин переслідування вірян, священнослужителів УПЦ (ПЦУ) та членів їх сімей", - йдеться в пояснювальній записці.