ua en ru

Рада усунула Януковича та призначила вибори Президента на 25 травня 2014 р

Народні депутати України підтримали постанову 4193 "Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень".

Народні депутати України підтримали постанову №4193 "Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень". За відповідне рішення проголосувало 328 нардепів.

Дана постанова передбачає проведення президентських виборів 25 травня 2014 р.

Постанова набирає чинності з моменту прийняття.

Документом встановлюється, що Президент України Віктор Янукович неконституційним способом самоусунувся від здійснення конституційних повноважень.

"Держава не може залежати від настроїв Президента, який самоусунувся і знаходиться в невідомому місці", - заявив перед голосуванням голова Верховної Ради Олександр Турчинов.

"Я хочу проінформувати, що близько 14:00 вдалося знайти телефоном Януковича. У присутності депутатів Арсеній Петрович Яценюк говорив з ним. Яценюк запропонував йому подати у відставку. Він погодився. Але, очевидно, потім, поспілкувавшись з іншими людьми, він спростував заяву. А його прес-служба розповсюдила завідомо записаний ролик", - розповів Турчинов.

Раніше Президент України Віктор Янукович назвав те, що відбувається у країні, державним переворотом, заявивши, що не подаватиме у відставку.