ua en ru

Янукович назвав те, що відбувається в Україні, державним переворотом

Президент України Віктор Янукович назвав те, що відбувається у країні, державним переворотом.

Президент України Віктор Янукович (на фото) назвав те, що відбувається у країні, державним переворотом. Про це він сказав у заяві до українців, яку транслював телеканал "112 Україна".

Те, що відбувається у Верховній Раді - це і бандитизм, і державний переворот", - заявив глава держави.

Також він повідомив, що побили екс-спікера парламенту Володимира Рибака, а його машину обстріляли. "Рибака вчора побили. Він приїхав до мене. По дорозі стріляли в машину. Він приїхав до мене і попросив, що я його забрав точно так і Клюєв, йде залякування суддів конституційного суду", - заявив Янукович. Крім того, Янукович заявив, що Рибак зараз лікується в Донецьку.

Янукович зазначив, що зараз не хоче називати прізвища, але дії деяких політиків нагадують нацистську Німеччину, коли у країні заборонялася діяльність деяких партій - зокрема, за його словами, вже ініціюється заборона діяльності Комуністичної партії в Україні - підпалюються офіси і відбуваються напади на депутатів.

Президент зазначив, що він не засмучений масовим виходом із Партії регіонів, і нагадав, що у 2004 р. також спостерігалися такі процеси, коли з ПР по всій країні вийшило близько 200 тис. людей, але після цього ПР знову поповнилася новими членами.

Також Янукович заявив, що не подаватиме у відставку. "Я не буду підписувати закони (прийняті Радою)... У відставку не подам", - заявив Янукович, зазначивши, що ці закони - нелегітимні.

Президент також сказав, що не збирається виїжджати із країни.

"Ми прийняли два закони про амністію. Ми робили всі кроки, щоб стабілізувати політичну ситуацію у країні. Але стався державний переворот. Я хотів би взяти участь у сьогоднішньому з'їзді депутатів усіх рівнів, але вийшло так, що я не міг втрачати час, тому що я мав бути весь час бути на зв'язку", - зазначив Янукович.

За його словами, весь час йшли сигнали про переслідування людей. "Я намагаюся захищати тих, кого сьогодні переслідують бандити - у місцях проживання, в місцях роботи, на дорогах. Я роблю все, щоб не допустити подальших кровопролить уже близьких мені людей", - сказав Янукович.