ua en ru

Рада створила ТСК з розслідування загибелі людей в Одесі, Маріуполі та Красноармійську, а також на сході України

Народні депутати підтримали проект постанови №4852 про створення ТСК з розслідування фактів масових вбивств в Одесі, Маріуполі (Донецька область) та Красноармійську (Луганська область), а також в інших містах на півдні і сході України.

Народні депутати підтримали проект постанови №4852 про створення тимчасової спеціальної комісії (ТСК) з розслідування фактів масових вбивств в Одесі, Маріуполі (Донецька область) та Красноармійську (Луганська область), а також в інших містах на півдні і сході України. За відповідне рішення проголосували 263 нардепи.

Нагадаємо, сьогодні нардеп від фракції Партії регіонів Вадим Новинський і нардеп від фракції "Батьківщина" Андрій Іванчук внесли відповідну пропозицію до Верховної Ради.

Головою ТСК призначено нардепа від ПР з Одеської області Антона Кіссе, заступником голови - народного депутата Вадима Мерікова.

Термін діяльності ТСК - два місяці з дня прийняття цієї постанови. Звіт ТСК про виконану роботу вирішено заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради не пізніше 15 червня 2014 р.

Згідно з пояснювальною запискою, в Одесі під час масових заворушень і під час пожежі в Будинку профспілок 2 травня загинули 48 людей, понад 200 осіб отримали поранення. У Маріуполі загинули 9 осіб і 42 людини отримали поранення. Маються на увазі події біля міськради 9 травня. У Красноармійську, за даними авторів проекту постанови, вбито 2 людини.