ua en ru

Рада ратифікувала конвенцію з Ірландією про уникнення подвійного оподаткування

Рада ратифікувала конвенцію з Ірландією про уникнення подвійного оподаткування Фото: Верховная Рада

За відповідне рішення проголосували 240 нардепи

Верховна Рада України підтримала у цілому проект закону №0049 "Про ратифікацію конвенції між урядом України та урядом Ірландії про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та доходи від відчуження майна і протоколу до неї". За відповідне рішення проголосували 240 нардепи при 226 мінімально необхідних.

Як заявила під час представлення цього законопроекту у сесійній залі парламенту заступник міністра фінансів України Олена Макеєва, метою цієї конвенції є уникнення подвійного оподаткування доходів фізичних та юридичних осіб, які виникають на територіях обох країн.

"Це досягатиметься шляхом права оподаткування окремих видів доходів між Україною та Ірландією країни в залежності від місця їх виникнення я, так і шляхом врахування податкових зобов'язань платника податку однієї держави з податків сплачених на території", - заявила Макеєва.

Вона зазначила, що ця конвенція сприятиме покращенню співробітництва між податковими двох держав шляхом встановлення процедур узгодження спірних питань та обміну податковою інформацією.

Ця конвенція поширюється на наступні податки:

- в Україні: податок на прибуток підприємств; податок на доходи фізичних осіб;

- в Ірландії: податок на прибуток; універсальний соціальний податок на доходи; корпоративний податок та податок на доходи від відчуження майна.

Нагадаємо, що 27 листопада 2013 р. ще Кабмін Азарова затвердив конвенцію між Україною та Ірландією про уникнення подвійного оподаткування. Цю конвенцію країни підписали у квітні 2013 р.

Також сьогодні ВРУ ратифікувала меморандум з Німеччиною про кредит на 500 млн євро.