ua en ru

ВРУ ратифікувала меморандум з Німеччиною про кредит на 500 млн євро

ВРУ ратифікувала меморандум з Німеччиною про кредит на 500 млн євро Фото: ВРУ

Термін індивідуального кредиту становить до 15 років, включаючи пільговий період 5 років

Верховна Рада України підтримала в цілому проект закону № 0048 "Про ратифікацію меморандуму про спільні наміри уряду України та уряду Федеративної Республіки Німеччина стосовно незв'язаного фінансового кредиту загальним розміром 500 млн євро". За відповідне рішення проголосували 266 нардеп при 226 мінімально необхідних.

Додатком до меморандуму передбачено наступні фінансові умови надання KfW Індивідуального кредиту: процентна ставка буде становити до 4,5% на рік в разі, якщо індивідуальна кредитна угода буде підписана до 31 грудня 2016 р.; після цього процента ставка визначатиметься відповідно до критеріїв ODA (Official development assistance) згідно з термінологією ОЕСР.

Термін індивідуального кредиту становить до 15 років, включаючи пільговий період 5 років.

Зазначимо, під час зустрічі Федерального канцлера Німеччини Анґели Меркель з Президентом України Петром Порошенком 23 серпня 2014 р. у Києві було досягнуто домовленість про надання рамкових гарантій Федерального уряду Німеччини у обсязі 500 млн євро для отримання Україною відповідного фінансового кредиту від Кредитної установи для відбудови (KfW) для фінансування проектів, насамперед, пов'язаних з відбудовою східної частини України.

Відповідно до цих домовленостей 7 січня 2015 р. у Берліні було підписано спільну заяву уряду Федеративної Республіки Німеччина та уряду України.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала в цілому проект закону №0039 "Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Основний кредит для малих і середніх підприємств та компаній із середнім рівнем капіталізації") між Україною та Європейським інвестиційним банком".