ua en ru

Рада розгляне питання підвищення соцстандартів після рішення щодо реструктуризації боргів, - БПП

Рада розгляне питання підвищення соцстандартів після рішення щодо реструктуризації боргів, - БПП Фото: заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко

Парламент планує розглянути пакет законопроектів щодо реструктуризації зовнішніх боргів у четвер, 17 вересня

Верховна Рада України (ВРУ) завтра, 17 вересня, розгляне пакет законопроектів щодо реструктуризації зовнішніх боргів, після чого зможе перейти до голосування за підвищення соціальних стандартів. Про це сьогодні у кулуарах Верховної Ради журналістам повідомив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас завтра два важливі питання, які найбільш обговорюються: це зміни до бюджету щодо підвищення соціальних стандартів і друге питання - це голосування пакету законів щодо списання боргів", - заявив Кононенко.

За його словами, першим з-поміж цих питань має розглядатись пакет законів щодо реструктуризації.

"Якщо ми голосуємо за реструктуризацію - у нас з'являються кошти на підвищення соціальних стандартів, якщо ми її не голосуємо - то цих коштів не буде", - зазначив нардеп, додавши при цьому, що протягом тижня міністр фінансів Наталія Яресько досить активно спілкувалась з народними депутатами щодо законопроектів по реструктуризації і відгуки нардепів показують, що більшість підтримує дані законодавчі ініціативи.

Нагадаємо, у вівторок, 15 вересня, Комітет Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності схвалив урядовий Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" стосовно державних деривативів (щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його часткового списання) №3057 від 9 вересня 2015 року, та рекомендував парламенту ухвалити його за основу та в цілому.