ua en ru

Комітет Ради схвалив один із законопроектів щодо реструктуризації зовнішнього боргу

Комітет Ради схвалив один із законопроектів щодо реструктуризації зовнішнього боргу Фото: ВРУ

Проектом Закону передбачено запровадження нового виду цінного паперу - державний дериватив

У вівторок, 15 вересня, Комітет Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності схвалив урядовий Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" стосовно державних деривативів (щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його часткового списання) №3057 від 9 вересня 2015 року, та рекомендував парламенту ухвалити його за основу та в цілому, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідний законопроект є одним із трьох законопроектів, необхідних для успішного завершення реструктуризації зовнішнього приватного боргу України.

Так, проектом Закону передбачено запровадження нового виду цінного паперу - державний дериватив, що розміщуватиметься державою на міжнародних фондових ринках і підтверджуватиме зобов'язання України здійснити виплати власнику цього цінного паперу в разі досягнення певних показників валового внутрішнього продукту України. Емісія державних деривативів становитиме частину бюджетного процесу і не підлягатиме регулюванню Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Нагадаємо, що 27 серпня стало відомо те, що комітет приватних кредиторів України погодився списати Україні 20% боргу і відтермінувати виплату решти боргу.